Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Ubehagelig lugt fra kloakker i Klokkerholm

Orientering om status på opsporing af ubehagelig lugt fra kloak i Klokkerholm.

Brønderslev Kommune har de seneste 4 dage forsøgt at opspore kilden til de lugtproblemer, der siden søndag har plaget dele af Klokkerholm by og afstedkommet lukning af skolen.

Lugtproblemerne stammer fra kloakken og trænger ind i såvel huse som skolelokaler. Typisk er lugtproblemerne knyttet til rum med afløb, men de kan også opstå i andre rum. Det er desværre endnu ikke lykkedes at lokalisere kilden eller nærmere indkredse, hvad det er for en lugt. Der er ikke noget, der tyder på, at det er akut sundhedsskadeligt, hvis man bliver udsat for lugten. Lugten er dog så ubehagelig, at man f.eks. ikke kan undervise i lokaler, hvor der lugter. Skulle man mod forventning få ubehag eller andre symptomer skal egen læge kontaktes.

Da der har været mistanke om gasudslip, har vi onsdag haft naturgasselskabet til at tjekke kloaksystemet og lokaler på skolen, og det kunne konstateres, at der ikke er tale om et udslip af naturgas.

Vi har torsdag udtaget prøver af spildevandet forskellige steder i kloaksystemet og en luftprøve ved skolen. Prøverne hasteanalyseres, men der kan desværre først forventes svar i løbet af mandag. Mens prøverne analyseres vil vi fortsat forsøge at opspore kilden til lugtproblemerne.

Brønderslev Kommune vil gerne høre fra folk, hvis der skulle være nogen, der har en formodning om, hvad der kan være kilden til problemerne. Vi kan kontaktes på 9945 5519 eller 9945 5842. Vi har også orienteret embedslægen om sagen.

Der følger nærmere orientering, så snart vi ved mere.

Kontakt

Sagsbehandler - Spildevand
Tlf.: 99455519

Kender du årsag til lugtproblemet

Kontakt Brønderslev Kommune

- Jes Rose Nielsen: 9945 5519

eller alternativt

- Erik Rydborg: 9945 5842

Opdateret 8. september 2017
Ansvarlig redaktør: Anne Marie Kjær