Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Borgere med kroniske sygdomme skal have bedre livskvalitet i idrætsforeninger

Brønderslev Kommune vil samarbejde tættere med lokale idrætsforeninger, så borgere med kroniske sygdomme får en nem indgang til foreningslivet, når deres behandling er færdig. Det giver større livskvalitet til borgerne, flere medlemmer i foreningerne og på sigt er det godt for kommunekassen, hvis folk har brug for mindre hjælp

Vejen fra kommunal rehabilitering til fx den lokale fodboldklub eller golfklub skal gøres kortere. Det er målet med en helt ny indsats, som netop er vedtaget i Brønderslev Kommune.

”Vi vil have landets længste levealder i kommunen – vi vil være 100 år. Med det her lille skub, får vi en helt masse ekstra mennesker i gang, og vores borgere bliver sundere oppe i årene med en indsats, der faktisk også er sjov,” siger borgmester Mikael Klitgaard (V).

Når man får man en kronisk sygdom eller en livsstilssygdom, kan det ofte være vanskeligt at holde ved en sund livsstil, når man slutter i kommunens rehabiliteringsforløb. Men et nyt samarbejde mellem Forebyggelses-, Rehabiliterings- og Træningsafdelingen og Fritids- og Kulturafdelingen samt projekt Bevæg dig for Livet – Senior skal lave om på det. I de seneste par måneder har der kørt flere forskellige forløb, hvor bl.a. diabetikere er startet i golfklubber og hjertepatienter og kræftramte i en fodboldforening. Indsatserne har været vellykkede, men det er også blevet klart, at der har manglet ressourcer. Det bliver der nu lavet om på, for kommunalbestyrelsen har afsat 115.000 kroner til at kickstarte indsatsen.

”Det skal gerne være en win-win, hvor borgerne slipper for at blive indlagt og får bedre livskvalitet og sekundært en økonomisk gevinst for kommunen, og så får idrætsforeningerne selvfølgelig flere medlemmer. Det er et supplement til de kommunale tilbud – vi skærer ikke noget væk på andre områder på grund af det her”, siger formand for Social- og sundhedsudvalget Martin Bech (V).

Helt konkret vil kommunens rehabiliteringshold komme til at overlappe med lokale idrætsforeninger de sidste par gange, og der vil være fysioterapeuter, som hjælper foreningerne og borgerne i gang, ligesom de frivillige får gratis efteruddannelse.

”Det kan selvfølgelig være en mundfuld for foreningerne at omstille sig til nye målgrupper, - men vi har allerede set, at de er klar til det her, hvis de bliver klædt ordentligt på af os. Med det vi har set hidtil, kan det kun blive en succes”, siger Morten Borregaard Poulsen, som er lokal projektleder for Bevæg dig for livet – Senior i Brønderslev.
Der har været bred opbakning til projektet fra både Social- og Sundhed, Fritid og Kultur samt Ældreomsorgsudvalget og Ældrerådet.

Projektet kører frem til slutningen af 2019

Kontakt

Projektleder
Tlf.: 99454449
Opdateret 25. juni 2018