Proceduren for at ændre og tilbagekalde en fremtidsfuldmagt afhænger af, om fremtidsfuldmagten er sat i kraft af Familieretshuset.
Inden fremtidsfuldmagten er trådt i kraft
Indtil Familieretshuset har sat fremtidsfuldmagten i kraft, er proceduren for at ændre og tilbagekalde fremtidsfuldmagten den samme, som når du opretter en fremtidsfuldmagt. Dvs. at du som fuldmagtsgiver med dit NemID kan ændre eller tilbagekalde fuldmagten via den digitale selvbetjeningsløsning på Tinglysning.dk. Det skal ske, inden fremtidsfuldmagten er vedkendt for en notar.
Hvis fremtidsfuldmagten er vedkendt for en notar, skal ændring eller tilbagekaldelse ske for notaren. Notaren vil i den forbindelse bl.a. påse din evne til at handle fornuftsmæssigt, og at ændringen/tilbagekaldelsen er noget, du selv ønsker.
Hvis du ønsker at ændre din fremtidsfuldmagt, skal du forud for besøget hos notaren oprette en ny fuldmagt via den digitale selvbetjeningsløsning på Tinglysning.dk.
Efter fremtidsfuldmagten er trådt i kraft
Efter Familieretshuset har sat fremtidsfuldmagten i kraft, kan fuldmagten kun ændres eller tilbagekaldes, hvis du som fuldmagtgiver er i stand til at forstå, hvad det betyder. Hvis du ønsker at ændre eller tilbagekalde fremtidsfuldmagten, skal Familieretshuset have din anmodning. Familieretshuset afgør herefter, om fremtidsfuldmagten kan ændres eller ophøre.
Du kan læse mere om ændring og tilbagekaldelse af en fremtidsfuldmagt i Justitsministeriets vejledning om fremtidsfuldmagter.