Som udgangspunkt gælder ferieloven kun for dig, hvis du arbejder i Danmark. Det betyder, at dit arbejdssteds geografiske beliggenhed afgør, om den danske ferielov gælder for dig. Hvis du fx bor i Tyskland, men arbejder fast i Danmark, vil du være omfattet af den danske ferielov.
Der gælder særlige regler, hvis dit ansættelsesforhold har tilknytning til flere lande, fx hvis du arbejder i udlandet for en dansk arbejdsgiver.
Jeg er udstationeret til et EU-land
Er du udstationeret til et EU-land, kan du blive omfattet af dette lands regler. Du og din arbejdsgiver kan aftale, hvilket lands regler, der skal gælde for dig. Du kan dog ikke miste ufravigelige rettigheder i den lov, som du ville have været omfattet af, hvis I ikke havde lavet aftalen.
Har I ikke aftalt at bruge et bestemt lands lov, skal I bruge loven i det land, hvor du sædvanligvis arbejder. Det samme gælder, hvis du kun midlertidigt er udstationeret i et andet land. Din udstationering bliver som udgangspunkt anset for at være midlertidig, hvis den ikke varer mere end 12 måneder.
Hvis du sædvanligvis arbejder i Danmark, men bliver udstationeret tre år i træk, vil du som udgangspunkt ikke optjene ferie efter den danske ferielov. Men du kan evt. optjene ferie efter det andets lands regler.
Arbejde i forskellige lande
Arbejder du ikke et fast sted, er du som udgangspunkt omfattet af loven i det land, hvor din arbejdsgiver har forretningssted. Det gælder dog ikke, hvis din ansættelsesaftale har en nærmere tilknytning til et andet land. Det kan fx være tilfældet, hvis du er eksportchauffør.