Hvordan kommer jeg i gang med vedligeholdende træning?
Når du har fået bevilget vedligeholdende træning, vil du blive kontakte af en terapeut fra Træningsafdelingen, som i samarbejde med dig tilrettelægge dit træningsforløb.
Kørsel til genoptræning
Pensionister har adgang til befordring eller befordringsgodtgørelse ved genoptræningforløb, der foregår efter udskrivning fra sygehuset.
Andre end pensionister har adgang til befordring eller befordringsgodtgørelse, hvis deres tilstand udelukker befordring med offentlige transportmidler, samt når afstanden til genoptræningstedet overstiger 50 km.
Genoptræningen foregår på et af kommunens træningscentre eller på privat klinik.
Befordring til genoptræning aftales med træningsstedet.
Foregår din træning i et af kommunens Træningshuse, skal al henvendelse vedrørende kørsel rettes til Træningsafdelingen.
Foregår din genoptræning i en af kommunens private klinikker, skal du selv bestille kørslen via NT- Flextur. Du kan herefter få refunderet din udgift ved fremvisning af kvittering.
Kørsel til vedligeholdende træning
Har du behov for befordring til vedligeholdende træning, skal du bestille kørslen hos NT - enten Flextur eller Handicapkørsel.
Risikobaseret tilsyn - Sundhedsloven
Styrelsen for Patientsikkerhed skal som en af sine hovedopgaver føre tilsyn på udvalgte behandlingssteder i både det offentlige og private sundhedsvæsen ud fra en løbende vurdering af, hvor der kan være størst risiko for patienternes sikkerhed. Det sker blandt andet på baggrund af proaktive risikoanalyser, klagesager, henvendelser fra patienter, pårørende, fagpersoner og offentlige myndigheder samt ved at følge mediernes omtale af sundhedsfaglige problemstillinger.
Styrelsen for patientsikkerhed udarbejder en tilsynsrapport efter hvert tilsyn, hvoraf det fremgår, om der er konstateret overtrædelser eller mangler af betydning for patientsikkerheden.
Der laves desuden en årlig sammenfatning på landsplan af observationer og vurderinger som følge af det risikobaserede tilsyn.
Styrelsen for patientsikkerhed fører tilsyn med alle typer af behandlingssteder i sundhedsvæsenet. De typer af behandlingssteder, der vil få besøg, er almen praksis, sygehuse, akuttilbud i kommunerne, hjemmesygepleje, hjemmepleje og plejehjem, bosteder, fysioterapeutiske klinikker, fodterapeuter og tandlæger.
Afrapportering
Ved tilsynet vurderes, om målepunkterne er opfyldt eller ej. Resultatet indgår i styrelsens tilsynsrapport for det enkelte område.