Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Borgerne bliver i kommunen
Hele 85% af borgerne bliver boende i kommunen altid eller vender tilbage igen efter fx endt uddannelse. Dermed er vi nr. 1 i landet. Jeg er stolt af, at borgerne bliver boende, og at de unge vender hjem efter endt uddannelse. Vi ved, at de trygge rammer betyder noget – det at have et netværk – gode omgivelser, gode naboer og gode institutioner. Det er derfor også det, vores nye brandingkampagne vil slå på. Den løfter vi sløret for på det første morgenmøde i april. Der kommer en dato på i næste måned. Torsdag den 29. januar bragte DR dette indslag, som er en fin reklame for at bo i kommunen - www.dr.dk/Nyheder/Indland/Video/2015/01/29/171855.htm (nyt vindue)

Business Region North
Nu er det nye nordjyske erhvervs- og turistsamarbejde trukket i arbejdstøjet. Bestyrelse (borgmestre og regionsrådsformand) og direktionen (kommunaldirektører og regionsdirektør) har netop været på besøg i Bruxelles for at gøre opmærksom på Business Region North Denmark, som det officielle navn er, og det blev positivt modtaget alle steder. Jeg synes, det er utrolig positivt, at vi kan gå sammen om at skabe vækst og arbejdspladser – bl.a. gennem at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft, at styrke turismeindsatsen, at udbygge infrastrukturen også digitalt. Når man gerne vil spise kirsebær med de store, kan det være en stor fordel at stå sammen.

På det første morgenmøde jeg holder med erhvervslivet i april, vil der være mulighed for at høre mere om Business Region North – ikke mindst hvad den nedsatte Erhvervsforum kan betyde for jer. Kommunens medlemmer af denne er Torben Fristrup, Peter Mølbjerg og Arne M. Jensen. Erhvervschef Marianne Gade er blevet medlem i en indsatsgruppe, der skal arbejde med at tiltrække og udvikle virksomheder således der kan skabes flere arbejdspladser. Leder af Jobcenterets virksomhedsgruppe, Lisbeth Jensen sidder i en indsatsgruppe der skal arbejde med at højne arbejdskraftens kvalifikationer – bl.a. har vi en stor udfordring de kommende år med at skaffe praktikpladser til de dygtige lærlinge, der vil gå håndværkervejen, og med at få tiltrukket akademikere til at arbejde i vores virksomheder.

Strategiseminar for byrådet
Jeg startede en ny tradition sidste år; at byrådet skal holde et årligt strategiseminar, hvor vi har tid og rum til at drøfte kommunens udfordringer og muligheder igennem. I år vil vi bl.a. fokusere på, at vi ved en stram styring af driftsøkonomien kan skaffe midler til udvikling af kommunen – det være sig nye boligområder, nye kulturtilbud, udvikling af velfærdsydelser etc. Byrådet skal også drøfte en vision om at skabe en kommune, hvor et aktivt hverdagsliv er i fokus. Vi vil styrke medborgerskabet, så vi alle – borgere som byråd og ansatte i samarbejde – tager ansvar for at udvikle kommunen og tager ansvar for eget liv. Jeg tror på, at ansvar for eget liv giver borgeren en øget tilfredshed med eget liv. Det vidner bl.a. vores FRI-projekt om, hvor vi arbejder med at styrke borgerens kompetencer, så vedkommende bliver i stand til at klare sig selv.

Regionens sygehusplaner
Der er ikke tvivl om, at Brønderslev Byråd vil sende et høringssvar til Region Nordjylland efter at embedsmændenes forslag til ny sygehusstruktur er kommet. De peger på, at Dronninglund sygehus skal lukke, mens at Brønderslev sygehus bevares som neurorehabiliteringscenter og forhåbentligt udbygges. Jeg vil foreslå Regionsrådet at bevare de dygtige specialer i håndkirurgi og fertilitetsbehandling på Dronninglund Sygehus og evt. få tilført lettere rehabiliteringsopgaver.

Kontakt:

Borgmester
Mikael Klitgaard

Tlf. 2444 5403 / 9945 4400
Mail: Mikael.Klitgaard@99454545.dk
Opdateret 3. februar 2015