Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Nyt tiltag fra Jobcenter Brønderslev
Tirsdag åbnede jeg det første branchemøde, som er et nyt tiltag fra vores jobcenter. Ledige inden for en given branche inviteres til at møde fagforeninger, A-kasser og uddannelsesinstitutioner, ligesom erhvervslivet vil være repræsenteret ved en eller flere virksomheder, der kan fortælle om de forventninger, de har til nye medarbejdere. I går var mere end 30 deltagere med, da det var kontor- og marketingsuddannede ledige, der var i fokus. Et rigtig godt initiativ, som jeg forventer mig meget af, for vi skal have flere i arbejde.

VÆKST
Den regionale vækststrategi peger på udvikling i hele den nordjyske region. Forleden holdt DI årsmøde på EUC Nord, hvor flere virksomhedsledere samt direktør i DI, Karsten Dybvad, pegede på, at der bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft. Vi må og skal hjælpe hinanden med at få f.eks. ledige, indvandrere og andre med ressourcer klar til at komme på arbejdsmarkedet. Jeg håber, at vi kan lave virksomhedscentre og få uddannelsesinstitutionerne til at samarbejde om dette.

LandboNord inviterer børn på bondegård

LandboNord

LandboNord har sponsoreret en række busture for kommunens skolebørn til besøg på landbrug rundt omkring i kommunen. I mandags var det børn fra Agersted Skole, der fik muligheden. Som det ses på billedet, var både dyr og børn glade. Jeg vil gerne takke LandboNord for dette fremragende initiativ. I det hele taget vil jeg gerne i dialog med erhvervslivet om, hvordan skolerne og erhvervslivet kan få glæde af hinanden. Jeg synes, det er vigtigt, at eleverne får mulighed for at besøge arbejdspladser og blive inspireret til f.eks. at få en erhvervsrettet uddannelse eller blive iværksætter.

Sygehuse er lukningstruede
Onsdag havde jeg møde med nogle regionsrådspolitikere samt vores to sygehuses støtteforeninger. Jeg har nu skrevet til Ulla Astmann med følgende synspunkter:

  • at Dronninglund sygehus skal bevares med de funktioner der er i dag,
  • at fremtidig neurorehabiliteringsindsats i Nordjylland skal samles i Brønderslev,
  • at såfremt de nuværende funktioner i Dronninglund ikke kan fastholdes, da skal der andre sygehusfunktioner ind på stedet, f.eks. de ekstrapladser der er behov for til neurorehabilitering

Argumentet for bevarelse af begge sygehuse understøttes yderligere af, at begge sygehuse har leveret meget høj kvalitet og effektive resultater indenfor de til enhver tid gældende rammer. I stedet kunne der rationaliseres og effektiviseres på alle regionens sygehuse over en bred kam, for at opnå de nødvendige besparelser.

Mit synspunkt er derudover, at indstillingen fra flertallet ikke tager hensyn til de fatale konsekvenser nedlæggelse af 135 arbejdspladser får for Dronninglund by, samt den usikkerhed det skaber om fremtiden for 90 arbejdspladser i Brønderslev by. Begge konsekvenser som er meget negative i forhold til at fastholde en fortsat udvikling af Brønderslev Kommune.

Kontakt:

Borgmester
Mikael Klitgaard

Tlf. 2444 5403 / 9945 4400
Mail: Mikael.Klitgaard@99454545.dk
Obligatorisk Selvbetjening - Tilmeld Digital Post

Digital Post fra det offentlige

Offentlige myndigheder sender digitale meddelelser til dig. Du kan også sende digitale meddelelser til kommunen fra Digital Post
Opdateret 4. juni 2015