Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Statsansatte på besøg
Inden jul får vi besøg af de statsansatte i styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er den styrelse, der skal placeres i Brønderslev med cirka 37 ansatte. Det er vigtigt for alle de nordjyske borgmestre, at vi i regionen står sammen om at byde velkommen til de mere end 500 statsansatte, der får flyttet deres job til regionen. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har selv tilrettelagt deres tur til Brønderslev Kommune men har bedt kommunen om at være guide og gøre medarbejderne klogere på, hvad vores kommune kan byde på, hvis de skulle vælge at flytte herop. Jeg tror, at der er nogle fordomme, der skal udryddes – bl.a. vil det sikkert komme bag på de statsansatte, at der i vores kommune er 2 biografer, og at filmen ’Klovn - forever’ fik Danmarkspremiere i vores kommune samtidig med København. Uanset om de ansatte følger med jobbet eller ej, vil jeg glæde mig over, at Nordjylland får tilført mere end 500 arbejdspladser.

Træf med erhvervslivet
Den 29. Oktober havde jeg sammen med formanden for Beskæftigelsesudvalget og ansatte fra Jobcenter Brønderslev træf med mere end 20 virksomheder fra kommunen. Vi ville blive klogere på, hvordan vi kan blive bedre til at matche erhvervslivets behov. Noget af det, vi fik at vide, var at vi hurtigere skal kunne skaffe virksomhederne den relevante og kvalificeret arbejdskraft, når en virksomhed fx skal udvide. Jeg tror på, at det samarbejde, der er startet op mellem Jobcenter Brønderslev og erhvervslivet i kraft af Virksomhedsservice er den rigtige vej at gå, og to virksomheder holdt da også oplæg om, hvordan de hurtigt og effektivt fik hjælp til at ansætte nye og kvalificerede medarbejdere.

Fremtidens Brønderslev Kommune
I november vil jeg bede Økonomiudvalget om at godkende, at vi den 3. februar inviterer alle borgere til brainstorm og borgermøde om visionerne for kommunen. I september holdt vi borgermøde om budget 2016, og her udtrykte mange borgere et ønske om, at de også bliver inddraget i ’det sjove arbejde’ - formulere visioner og fremtidssatsninger for kommunen. Jeg håber, at vi kan samle ligeså mange til visionsseminar som til budgetmøde, hvor der kom mere end 250 borgere. Borgernes forslag vil Byrådet arbejde videre med på dets årlige strategiseminar i marts måned. Det er nemlig vigtigt, at vi får styrket vores potentiale som bosætnings- og erhvervskommune. Det er gennem vækst, at vi skal skabe mulighed for at styrke den kommunale økonomi til gavn for hele kommunen.

Nytårstræf for erhvervslivet
Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 21. januar hvor jeg sammen med Brønderslev Erhverv holder nytårstræf for virksomheder i kommunen fra kl. 17-20. Vi er i gang med at finde en oplægsholder, der vil inspirere os alle, og kommunen vil være vært ved lidt mad og drikke, ligesom der vil blive mulighed for at netværke.

Borgmesterens Nyhedsbrev

Borgmesterens nyhedsbrev 18-11-2015

Kontakt:

Borgmester
Mikael Klitgaard

Tlf. 2444 5403 / 9945 4400
Mail: Mikael.Klitgaard@99454545.dk
Opdateret 30. november 2018