Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Når Gurli’s Rengøring & Pleje lukker, skal 232 borgere, der modtager personlig hjælp og praktisk bistand, have ny leverandør. Brønderslev Kommune træder til med øjeblikkelig virkning. Ambitionen er, at alle 232 borgere får den visiterede hjælp efter lukning af Gurli’s Rengøring & Pleje.

Brønderslev Kommune har i dag modtaget besked om, at Gurli’s Rengøring & Pleje dags dato kl. 13.00 har indgivet konkursbegæring. Gurli’s Rengøring & Pleje har en kontrakt med Brønderslev Kommune om at levere hjemmehjælp til borgere i eget hjem.

For at sikre, at alle borgere fortsat modtager den hjælp og pleje, de er visiteret til, vil den kommunale hjemmepleje træde til med øjeblikkelig virkning. Alle 232 borgere, der har modtaget hjælp fra Gurli’s Rengøring & Pleje, vil blive tilbudt hjælp af kommunen, og kan dermed være trygge ved, at de fortsat vil modtage den hjælp, de er visiteret til.

Brønderslev Kommune er vant til løbende at tage imod nye borgere i hjemmeplejen, men i den aktuelle situation er der tale om en pludselig overtagelse af et stort antal borgere.
”Vores ambition er, at alle 232 borgere fortsat får den hjælp de er visiteret til, når Gurli’s Rengøring & Pleje lukker. Jeg håber også på forståelse hos borgerne, idet vi ikke kan garantere at alle borgere de første dage får præcis den hjælp, som de har været vant til”, udtaler Gitte Krogh, formand for Ældreomsorgsudvalget.

Brønderslev Kommune prioriterer i første omgang at sikre borgere, der er visiteret til personlig pleje, sygepleje og nødkald. Borgere, der modtager rengøring, tøjvask m.v., prioriteres efterfølgende. Brønderslev Kommune er i øjeblikket i gang med at skaffe sig oplysninger om, hvordan Gurli’s Rengøring & Pleje har håndteret opgaverne i praksis. Indtil der er fuldt overblik herover, kan der opstå forsinkelser i levering af ydelser til borgerne.

Hvis borgere ønsker en anden privat leverandør gør Brønderslev Kommune opmærksom på, at der forventes godkendt nye private leverandører pr. 1. december 2015.
Alle borgere vil i løbet af de kommende dage modtage et brev om fremtidigt leverandørvalg.

Brønderslev Kommune forventer, at en del af de 232 borgere har købt ydelser hos Gurli’s Rengøring & Pleje ud over de ydelser, som de er visiteret til. Brønderslev Kommune kan ifølge lovgivningen ikke tilbyde at levere tilkøbsydelser.

Modtager du i dag hjælp fra Gurli’s Rengøring & Pleje, og har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Visitationen i Brønderslev Kommune på tlf. 9945 4420 kl. 08.00-09.00 og 10.00-14.00.

Kan du ikke komme i kontakt med Visitationen i kommunens åbningstid, vil der ekstraordinært være mulighed for at ringe til følgende midlertidige mobilnummer 2348 5845 torsdag den 5. november kl. 08.00-17.00 og fredag den 6. november kl. 08.00-14.00.

Brønderslev Kommunes hjemmeside opdateres løbende med nye oplysninger i sagen.

Opdateret 2. august 2019
Ansvarlig redaktør: Lone Jin Nielsen