Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Hold hunden i snor – så er du flink af natur

Din hund skal være i snor, når I tager ud i naturen af hensyn til naturens vilde dyr og til de andre naturgæster. Men der er masser af muligheder for at lege og give din hund motion med snor på
Flink af natur!

Når du tager ud i naturen og lufter din hund skal den altid være i snor. Det står i Naturbeskyttelsesloven og det er ikke uden grund. En løs hund kan nemlig skræmme naturens vilde dyr og fugle og desuden gøre skovturen til en utryg oplevelse for andre mennesker. Friluftsrådets undersøgelse af danskernes brug af naturen viser, at et møde med en løs hund er en af de gener, vi oplever, når vi tager ud i naturen.

Mange hundeejere vil imidlertid gerne lade hunden gå på opdagelse i naturen. Mere end 200 steder i landet har Naturstyrelsen eller kommuner derfor lavet hundeskove, hvor hunde må løbe uden snor, hvis ejeren har styr på den og når som helst kan kalde den til sig. På strande må hunde være uden snor i vinterhalvåret, det vil sige fra 1. oktober til 1. april, men om sommeren, hvor strandene er mere befolkede skal hunde altid holdes i snor. Kommuner kan desuden bestemme at visse områder skal være ”hundefri zone”.

I Brønderslev Kommune er flere steder hvor man kan tage snoren af hunden og lade den løbe frit.
Læs mere om hundeskove og regler i Brønderslev Kommune

Lad hunden bruge krop og sanser
Der er dog mange muligheder for at få gode oplevelser i naturen sammen med sin hund, selvom man overholder reglerne. Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub, kan desuden anbefale mange lege, der stimulerer din hunds sanser, selvom den har snor på:
”Du har masser af muligheder for at lege med din hund, give den motion og udfordre dens fysik, selvom den har line på. Få hunden til at bruge kroppen og sanserne, det vil den elske,” siger hun.

Få flere ideer – eller kom med dine egne og vind præmier på www.flinkafnatur.dk og www.facebook.dk/flinkafnatur

FAKTA:
Hunde i snor - det siger reglerne:

  • Hunde skal være i snor i skoven og på udyrkede arealer, siger naturbeskyttelsesloven. Det gælder også selvom der ikke er skilte.
  • I byer og områder med bymæssig bebyggelse skal hunde også føres i snor.
  • Uden for byskiltet må hunde være uden snor, men de må ikke løbe løs på anden mands grund.
  • Hunde skal altid føres i snor på strande og kyststrækninger fra 1. april til 30. september. Hvis der er skiltet i andre perioder skal man også rette sig efter det.
  • Selvom hunde er i snor kan de virke skræmmende på andre mennesker. Vis derfor altid hensyn, så alle får en god oplevelse i naturen.

Om kampagnen - Flink af natur

I Danmark er der en lov, der siger, at hunde skal holdes i snor i naturen. Det ved mange hundeejere godt, men nogle vægter alligevel det firbenede familiemedlems mulighed for at løbe frit omkring højere end reglerne.

Men løse hunde kan være et problem for både naturens dyr og fugle og for andre naturgæster, viser Friluftsrådets undersøgelse af danskernes oplevelse af naturen. Derfor skal kampagnen Flink af natur minde hundeejerne om at holde hunden i snor i naturen - med et glimt og venligt vuf.
”Vi ved, at hunden opfattes som et familiemedlem, som man gerne vil lade udfolde sig og løbe frit omkring. Men vi ved altså også, at mange mennesker føler sig utrygge, når der kommer en fremmed løs hund og vil hilse på, og det påvirker deres oplevelse af at være i naturen. Derfor skal hunde altid være i snor, sådan er reglerne, og det er der gode grunde til,” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Det er Friluftsrådet, der står bag kampagnen, men en række organisationer, kommuner og styrelser bakker op om budskabet om at holde hunde i snor i naturen.

Du er flink af natur - og holder hunden i snor
Friluftsrådet har tidligere kørt kampagnen Flink af natur, hvor henholdsvis henkastet affald og mountainbikecykling har været omdrejningspunkter. Kampagnen med at holde hunden i snor kører fra 8. maj i samarbejde med en række organisationer, kommuner og naturområder.

”Flink af natur-universet handler om at vise hensyn, skabe dialog og øge forståelsen for, at naturen bruges på mange måder. Der skal være plads til alle i naturen. Derfor skal vi bruge naturen på en ordentlig og langtidsholdbar måde og vise hensyn til både naturen, dem ejer den og de andre, der bruger den”, siger Jan Ejlsted.

Se mere på flinkafnatur.dk og følg kampagnen fra 8. maj på www.facebook.dk/flinkafnatur , hvor du kan se film med gode ideer til aktiviteter med din hund, vinde præmier til din hund og meget mere.

Kontakt

Natursagsbehandler
Tlf.: 99455145
Flink af Natur

Flink Af Natur

Sådan er du - flink af natur!
Opdateret 8. maj 2017