Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Mange unge fra Brønderslev Kommune finder en praktikplads indenfor bygge- og industrifagene

148 af de 161 unge i Brønderslev Kommune, som uddanner sig indenfor bygge- og industrifagene, har i marts 2019 en praktikplads på en virksomhed. Det svarer til 92 pct. og er flere end for to år siden, hvor 79 pct. af eleverne havde en praktikplads på en virksomhed.

”Lige nu mangler vi kun 1 plads som murer og 1 plads som maler for at alle de unge, der har afsluttet grundforløbet hos os, har en praktikplads i en virksomhed på bygge- og industriområdet”, siger direktør A. Neil Jacobsen fra EUC Nord i Hjørring.

Brønderslev Kommune har gennem en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, Dansk Industri, TECHCOLLEGE, EUC Nord og LO Brønderslev-Dronninglund haft fokus på at sikre de unge praktikpladser indenfor bygge- og industrifagene.

”Det er positivt, at så mange unge i Brønderslev Kommune finder en praktikplads. Det er klart, at de gode konjunkturer på arbejdsmarkedet hjælper på praktikpladssituationen, og så har vi fokus på at hjælpe alle unge, som mangler en plads”, siger formand for Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget i Brønderslev Kommune Eskild Sloth Andersen.

Brønderslev Kommune er nu i gang med at indgå en ny partnerskabsaftale, hvor også handel-, hotel- og restaurationsbranchen indgår foruden bygge- og industrifagene. Det er alle områder, hvor virksomhederne i Nordjylland har en høj efterspørgsel på arbejdskraft. Derfor vil der også i den nye aftale være fokus på at sikre de unge praktikpladser.

”Vi er glade for, at der skal indgås en ny partnerskabsaftale med fokus på relevante brancher. Aftalen sikrer, at alle parter – arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer, erhvervsskoler og kommune - arbejder sammen om at sikre de unge praktikpladser ”, siger direktør A. Neil Jacobsen fra EUC Nord.

Der er generelt behov for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse i Danmark. På landsplan forventes en mangel på mellem 50.000 og 70.000 faglærte i 2025. Muligheden for at få en praktikplads er vigtig for valget af en erhvervsuddannelse. ”Vi ved, at der er nogle unge - og deres forældre - som er tøvende over for at vælge en erhvervsuddannelse, fordi de er usikre på, om de kan få en praktikplads. Dem vil vi gerne berolige med, at der er rigtig gode muligheder, og vi skal nok hjælpe dem på vej”, siger praktikcenterchef Per Kristensen fra TECHCOLLEGE i Aalborg.

De unge, som ikke har fundet en praktikplads, når de er færdige med grundforløbet på deres erhvervsuddannelse, har mulighed for at søge om en plads i skolepraktik, indtil de finder praktikplads på en virksomhed. De er dermed også sikret at kunne færdiggøre deres uddannelse. ”Her skal opfordringen også lyde til de lokale virksomheder, at de åbner endnu mere op, så vi kan få de sidste med og sammen sikre fremtidens arbejdskraft”, siger udvalgsformand Eskild Sloth Andersen.

Telefonnumre til kontaktpersoner

  • Neil: 7224 6100 / 2535 6600
  • Per Dennis: 7250 5140 / 2526 6140
  • Eskild: 22618704

Kontakt

Byrådsmedlem
Tlf.: 98281310
Opdateret 15. marts 2019