Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Vedtagelse af masterplan for Engene

Masterplanen for Engene er politisk vedtaget. Rammerne og retningen for byudviklingen i Brønderslev syd i de kommende år er sat.

Engene overviewEt år efter at vi opstartede proces sammen med lodsejerne i området har vi nu en politisk vedtaget masterplan for Engene i Brønderslev syd. Den giver en klar retningen for boligudviklingen i Brønderslev i de kommende år.

Brønderslev Kommune har den 9. oktober 2019 endeligt vedtaget Masterplan for Engene. Masterplanen dækker et knap 70 ha stort område i Brønderslev syd, hvor der skal skabes nye attraktive boligområder, gode sammenhænge med den eksisterende by og grønne forbindelser til gavn for hele byen.

Se masterplanen via dette link.

Masterplan for Engene er udarbejdet af Brønderslev Kommune i samarbejde med Brønderslev Forsyning. Masterplanen for det store område skal sætte rammerne for den primære boligudbygning i Brønderslev i de næste mange år. Derfor har masterplanen en fleksibel struktur og fokus på at fremtidssikre området i forhold til grøn omstilling og bæredygtighed. Klimatilpasning, affaldshåndtering, nye muligheder for energiforsyning, øget biodiversitet og anvendelsen af fremtidige teknologier skal gå op i en højere enhed i den nye bydel. Plan giver også mulighed for alternative boformer, som kan supplere det nuværende boligudbud i Brønderslev.

Læs mere om masterplanen her

Planlægningen for området fortsætter med udarbejdelsen af en rammelokalplan, hvor masterplanens principper bliver mere konkretet. Rammelokalplanen vil med tiden blive opfulgt af byggeretsgivende lokalplaner for mindre dele af området.

Gennem processen har der været mange idéer, ønsker og input til masterplanen. Vi har lyttet, afprøvet og afvejet forskellige interesser for at kommer frem til et resultat, som kan skabe rammerne for et unikt, attraktivt og bæredygtigt boligområde i Brønderslev. Særligt stier og grønne områder er blevet diskuteret og ændret til det sidste. Der er masser at tage med videre, hvor planlægningen bliver mere detaljeret og masterplanen principper skal føres ud i livet.

Kontakt

Planlægger
Tlf.: 99454856
Opdateret 11. oktober 2019
Ansvarlig redaktør: Tine Astrup Jakobsen