Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Brønderslev får første certificerede senioridrætscenter

Aktivitetscentret Rosendalcentret bliver d. 13. februar som det første i Brønderslev Kommune idrætscertificeret. Der bliver rig mulighed for at prøve de mange forskellige idrætter af på dagen.

Der er lagt op til en idrætsfest d. 13. februar, når borgmester Mikael Klitgaard (V) åbner dagen, hvor Rosendalscentret bliver certificeret som senioridrætscenter. Det er første gang et aktivitetscenter eller plejecenter i Brønderslev Kommune får det stempel.

”Det er vi lidt stolte af, at vi her ude i Agersted kan blive de første. Når man tænker på hvor lille vores by er, og at vi har så mange aktiviteter,” siger Inge Sørensen på 70 år, der er formand for brugerrådet på Rosendalscenteret. Hun dyrker selv gymnastik, cykling, gåture, kurling og bowling.

”Jeg er med i det meste. Så holder man sig i gang, i stedet for at man sidder derhjemme og kukkelurer. Så kommer man ud og snakker med folk, og det er jo næsten det vigtigste”, siger Inge Sørensen.

På dagen kan man prøve centrets mange idrætsmuligheder som fx krolf, petanque, cykling, gåture, seniordans, motion og bevægelse og kurling. Der er allerede 88 medlemmer af centret, der dyrker idræt, og nu laves der også en idrætsforening, så det bl.a. bliver muligt at søge midler til nye aktiviteter og de eksisterende tilbud.

Vil have flere i gang
Håbet er, at endnu flere i fremtiden finder vej til centret.

”Der er altid plads til flere – vi håber, at det her kan skabe noget opmærksomhed om vores mange gode tilbud”, siger aktivitetsmedarbejder i kommunen Charlotte Mikkelsen.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Bevæg dig for livet – Senior, der idrætscertificerer Rosendalscenteret. Centret var allerede så godt i gang med aktiviteter, at der ikke skulle meget til for at få det fine stempel – et stempel som bl.a. kræver tre ugentlige idrætsaktiviteter og kvalificerede instruktører. Der findes i dag over 30 senioridrætscentre i hele Danmark.

”Det er et vigtigt signal at sende, at idræt er for alle aldre, og vi håber at andre steder i kommunen vil lade sig inspirere af Rosendalscentret,” siger lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior Morten Borregaard Poulsen.

Idrætscertificeringen: Tid og sted
Foregår fra d. 13. februar fra kl. 10-13 på Rosendalscentret, Dronninglundvej 8, Ager-sted, 9330 Dronninglund, og alle er velkomne.

Fakta: Bevæg dig for livet
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

Kontakt:
Charlotte Mikkelsen, Aktivitetsmedarbejder
Brønderslev Kommune
Tlf. 2523 6719

Morten Borregaard Poulsen, Projektleder
Bevæg dig for livet – Senior i Brønderslev Kommune
Tlf. 9945 4449

Samarbejdspartnere

Kontakt

Projektleder
Tlf.: 99454449
Aktivitetsmedarbejder
Tlf.: 98854520

Brønderslev Kommune i bevægelse

Bevæg dig for livet - Vimpel

Opdateret 5. februar 2020