Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Udlevering af mundbind til elever over 12 år på skoler i Brønderslev Kommune

Fra lørdag den 22. august trådte bekendtgørelsen om krav om mundbind i kollektiv trafik m.v. i kraft. Af bekendtgørelsen fremgår, at alle passagerer (fra 12 år og op) og ansatte, der ikke er helt afsondret fra passagerne, skal bære enten mundbind eller visir, når de bruger den kollektive transport eller ved ophold på en station mv. Det er op til trafikvirksomhederne at håndhæve reglerne på linje med billetkontrol.

Børne- og Undervisningsministeriet har på deres hjemmeside fredag den 21. august oplyst, at for elever, der af kommunen får stillet vederlagsfri befordring til rådighed, efter folkeskolelovens § 26, mellem skole og hjem, gælder, at eleverne af kommunen skal have stillet mundbind til rådighed vederlagsfrit, hvis eleverne ifølge reglerne skal bruge mundbind.

Det samme gælder for elever, der modtager specialundervisning i specialskoler og specialklasser, hvor kommunen er forpligtet til befordring, og hvor transporten foregår i taxa.

Det betyder at hvis dit barn er over 12 år og har fået gratis buskort til offentlig transport pga. afstand mellem hjem og skole, eller hvis dit barn kører med taxa til og fra skole, så vil kommunen sørge for, at dit barn har mundbind til transporten.

I første omgang organiseres uddelingen af mundbind i Brønderslev Kommune via skolerne, som fra i dag, mandag den 24. august, vil været forsynet med mundbind, som elever over 12 år kan afhente gratis på skolens kontor, hvis de er bevilliget vederlagsfri befordring til og fra skole.

Hvis dit barn kører med taxa til og fra skole, vil der være mundbind i taxaen, som udleveres til dit barn af chaufføren inden turens start.

Har I spørgsmål til ovennævnte er I velkomne til at kontakte jeres barns skole eller forvaltningen/Sekretariat for Børn og Kultur på tlf. 99455850.

Kontakt

Jeres barns skole

eller

Sekretariat for Børn og Kultur
Tlf.: 99455850

Opdateret 25. august 2020