Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

29 smittede pt er med til at gøre Dronninglund by til et af de mest røde områder i Danmark lige nu. Brønderslev Kommune har derfor i dag været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed. Og borgmester Mikael Klitgaard har en klar opfordring

”Har du deltaget i Open by Night i forrige uge, eller været i tæt kontakt med smittede herfra, så skynd dig at blive testet. I det hele taget vil jeg opfordre borgerne i byen til at blive testet. Og der er indgået aftale med regionen om et mobilt testcenter, som allerede stilles op og formentlig kan teste i denne uge. Ellers book tid på www.coronaprover.dk Det er vigtigt, at vi får brudt smittekæden nu så hurtigt som muligt.”

Der ud over har Styrelsen pålagt kommunen besøgsrestriktioner på plejecenter Margrethelund. Det betyder, at man kun kan besøge stedet som nær pårørende til beboere. I kommunens daginstitutioner og skoler i Dronninglund by vil man også genoptage de restriktioner, der tidligere har været. Det betyder bl.a., at børnene skal afleveres ved indgangen. Og alle forældre vil modtage information om dette.

”Jeg opfordrer også til, at man kigger på de sociale arrangementer, man skal til i den kommende tid. Skal de aflyses, så længe smittetallet er så højt? Det kunne godt være en idé. Vores kommunale medarbejdere opfordres også til hjemmearbejde, hvis det er muligt – ikke mindst dem, der er bosiddende i Dronninglund by.

Og så minder borgmesteren igen om de gode råd:

  • Vask hænder ofte eller brug håndsprit
  • Hold afstand
  • Host i ærmet
  • Bliv hjemme hvis du har symptomer
  • Kan du købe ind alene så gør det

”Og lad mig gentage: Bliv nu testet så vi kan bryde smittekæden.” Denne opfordring må borgere i andre dele af kommunen også gerne tage til sig, selv om smittetrykket i de andre byer langt fra er nær så højt som i Dronninglund.” slutter borgmesteren.

Læs også

Kontakt

BRØNDERSLEV KOMMUNE

Tlf.: 9945 4545

Borgerservice Brønderslev
Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Borgerservice Dronninglund
Rådhusgade 5 
9330 Dronninglund

 

Læs mere om coronavirus

Coronavirus | covid-19

Her kan du finde oplysninger om nødberedskabet i Brønderslev Kommune vedr. coronavirus

Coronavirus - nyheder

Rss feed
Opdateret 15. september 2020