Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Brønderslev Kommune Goes Wild

I forbindelse med at Miljøminister, Lea Wermelin, har udskrevet en konkurrence om at kåre Danmarks Vildeste Kommune, er der truffet en politisk beslutning, at Brønderslev kommune skal være med.

Naturen er i krise i Danmark og på verdensplan, og et utal af dyre- og plantearter risikerer at uddø i den nærmeste fremtid. Derfor har Miljøminister Lea Wermelin igangsat kampagnen: ’Sammen om et VILDERE Danmark’, som skal motivere og inspirere danskerne i kampen for mere vild natur.

Som en del af kampagnen dyster 92 af landets 98 kommuner om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Her gælder det om at gøre noget VILDT for naturen i kommunen.

Som borger er der også mange ting, du selv kan gøre for at give naturen bedre levevilkår. På siden her finder du masser af tips og information om, hvordan du kan give biodiversiteten og de vilde arter en håndsrækning.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Peter Stecher, glæder sig over at kommunen er med i denne konkurrence, og Peter Stecher, nævner i den sammenhæng at kommunen allerede er i gang med nogle initiativer da der i foråret 2021 blev etableret en række faunastriber rundt om i kommunen. Nu venter vi spænding på at blomsterne skal springe ud til gavn for både naturen og menneskerne omkring. Peter Stecher oplyser desuden, at Teknik- og Miljøudvalget har bedt forvaltningen udarbejde en samlet plan for den fremtidige drift af de kommunale grønne områder, en plan der skal understøtte mere biodiversitet i vores kommune. Han forventer at planen behandles politisk til efteråret.

Peter Stecher udtaler endvidere at de tiltag som fagforvaltningen allerede har igangsat tidligere, så som at lade grene og mindre træer ligge i læbælter, til gavn for insekter og mindre dyr, så som pindsvin, skal fortsættes, og endda udvides i det omfang hvor det giver mening.

Peter Stecher, siger også at der er igangsat et samarbejde mellem Det Grønne Råd og fagforvaltningen, for at få lokale foreninger, virksomheder, boligforeninger samt private lodsejere med på bølgen om en vildere natur i Brønderslev kommune. Formanden mener det er vigtigt at vi får et bredt udvalg af borgere mv. med i denne proces, da kommunen ikke kan løfte opgaven alene, hvis vi skal have naturen tilbage i Brønderslev kommune, og hele Danmark, for den sags skyld. Peter Stecher mener desuden at du som borger kan du være med til at gøre en forskel ved at f.eks. lave en lille faunastribe i din have.

Afslutningsvist siger Peter Stecher at der vil blive opsat skilte på de arealer som kommunen udlægger til vildere natur, og kommunen har udarbejdet en hjemmeside hvor du kan læse mere om de initiativer der i den kommende tid bliver sat i søen.

Kontakt

$name

Rasmus Thorgaard
Afdelingsleder Park og Naturpleje
Tlf.: 9945 4640

Hanne Hjørringgaard
Assistent
Tlf.: 9945 4637

Opdateret 17. november 2021