Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Nu har du mulighed for at være med, når vi sætter mere GANG i Brønderslev Kommune

Der bliver rig mulighed for at komme i gang med at udforske lokalområderne i Brønderslev Kommune hen over foråret, hvor der arrangeres gåture i hele kommunen. Frivillige gå-værter står for turene, hvor alle kan være med uanset form, alder og skostørrelse

Der skal mere gang i borgerne i Brønderslev Kommune og derfor vil der i løbet af foråret og særligt i hele maj tilbydes en række ugentlige gratis gåture overalt i kommunen. Disse gåture vil udbydes i samarbejde med lokale gå-værter.

Tidligere på året uddannede vi 26 seje gå-værter, som allerede er i gang med deres gåture. De fik gode tips og tricks til at være en god vært. På denne uddannelse havde vi Heidi Møller, som lever af at arrangere og gennemføre gåture med forskellige indhold, på besøg. Gå-værterne er borgere der selv nyder en gåtur, og som gerne vil vise de gode lokale ruter frem til andre lokale borgere. En af gå værterne har udtalt følgende: ”Jeg går meget i min fritid, og har stor glæde af naturen. Glæden ved at komme ud i den frie natur er altid stor. Samtidigt kan jeg mærke at det styrker kroppen og mit humør, som altid er i top efter en gåtur. Det vil jeg gerne være med til at give videre til andre og derfor har jeg meldt mig som gå-vært.”

Det er Bevæg dig for livet-indsatsen i Brønderslev Kommune, som står bag initiativet.

Gå-turene i maj vil også blive en del af den landsdækkende “We Walk-kampagne" som gennemføres af Bevæg dig for livet på landsplan.

Hvorfor gåture?
Bevæg dig for livets lokale Benchmarkundersøgelse fra 2021 viser tydeligt, at gang og vandring er en efterspurgt aktivitet for den voksne målgruppe. Hele 42 % af de borgere der ikke er aktive, ønsker fremadrettet at være aktive via gåtur eller vandring. Bevæg dig for livet – Koordinatoren i Brønderslev Kommune udtaler: ”Tallene viser, at netop gåture er det allerflest voksne borgere finder interessant at komme i gang med. Så vi håber også at få fat i nogle af dem, der måske ikke er så aktive i hverdagen – en gåtur kan de fleste være med på. Så vi håber på, at mange lokale borgere gerne vil invitere nogle af deres medborgere med på gåture, så vi sammen kan komme ud og opleve de lokale byer, den lokale natur og få en god snak med hinanden”

Billeder fra uddannelsen

 

 

 

Kontakt

Bevæg dig for livet - koordinator
Tlf.: 99455805
Opdateret 29. april 2022