Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Som en del af en større gangindsats i foråret 2022, skal afviklingen af Lokaldysten være med til at sætte spot på gang på en sjov og anderledes måde. I Brønderslev Kommune ønsker vi at teste en modificeret udgave af lokaldysten, hvor der ikke udbydes løb, gang og cykling, men derimod udbydes en rute med mulighed for gang og løb og så er der en række aktiviteter ”i midten” af rundstrækningen, som særligt skal aktivere børn og ældre.

Bevæg dig for livets lokale Benchmarkundersøgelse fra 2021 viser tydeligt, at gang og vandring er en efterspurgt aktivitet for den voksne målgruppe. Hele 42 % af de borgere der ikke er aktive, ønsker fremadrettet at være aktive via gåtur eller vandring.

Formålet er at implementere Lokaldysten som et årligt nedslag i flere landsbyer i Brønderslev Kommune. Dette skal være med til at gøre flere borgere fysisk aktive via faste gangfællesskaber.

I Flauenskjold og Klokkerholm vil der fredag d. 6. maj 2022 afvikles en Lokaldyst mellem de 2 byer. I hver by inviterer den lokale idrætsforening og hal i samarbejde med de lokale borgere til at møde op i tidsrummet 16.00 – 18.00 og deltage i lokaldysten.

Margit Chemnitz, leder af Klokkerholm Hallen tror på Klokkerholm: ”Vi skal slå Flauenskjold – så derfor handler det om, at få flest mulige i Klokkerholm til at deltage. LOKALDYSTEN og den by, der har bevæget sig længst vinder! KOM SÅ KLOKKERHOLM, det er nu vi skal vise, at vi kan stå sammen! Det handler om fællesskab, bevægelse og et lokalt sammenhold og gode oplevelser for Klokkerholm by.”

Vinderen af LOKALDYSTEN er den by, der i løbet af de 2 timer får flest point og vinderen modtager en vandrepokal, der skal dystes om igen næste år.

Dennis Kvesel, Halinspektør i Flauenskjold Hallen, er modsat Klokkerholm sikker på at Flauenskjold vil gå med håneretten: ”Vi har udfordret Klokkerholm til en lokaldyst om hvem der er mest aktive, og jeg tror på en sejr. Vi vinder æren og en stor vandrepokal, men ikke mindst håneretten i det næste år! Vi skal have alle i Flauenskjold og omegn forenet så vi kan give Klokkerholm en ordentlig en og gå hjem på. GO GO Flauenskjold!”

Kontakt

Bevæg dig for livet - koordinator
Tlf.: 99455805
Opdateret 17. maj 2022