Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Se vores "cookiepolitik".

Anlægger sti fra Brønderslev til Verdens Ende

En gruppe lokale ildsjæle har skaffet ca. 600.000 kr. til at anlægge en 3 km lang sti i et naturskønt område i den sydlige del af Brønderslev

Borger 9700 har i samarbejde med Brønderslev forsyning skaffet midler til en sti, der skal gøre det endnu nemmere at komme ud og nyde den skønne natur. Der er tale om en opgradering af stien ved ”Verdens Ende”. Stien kobles sammen med energiruten – en sti anlagt af Brønderslev Forsyning. Ildsjælen bag projektet; Henning Krabbe siger om den nye sti:

”Verdens ende er en lille grøn plet i Brønderslevs sydby. I området forefindes en gammel trampe-sti, der er i dårlig stand og ikke motiverende til benyttelse. Stien trænger til en opgradering og udbygning, og det er der nu fundet penge til at finansiere og sætte i gang. Stien etableres så den vil være brugbar for alle aldersgrupper. Den vil således også være attraktiv som motionssti for seniorer og den laves sådan, at børnefamilier med børn i klap- og barnevogne vil kunne benytte stien. Stien vil også være velegnet for handicappede. For både børn og voksne vil der på forskellige stationer rundt omkring på ruten være mulighed for aktiviteter, læring og hygge”.

Der laves også overgange, så stien får forbindelse til et lille skovområde tæt ved stien. Ved enden af stien laves en bro over en krydsende bæk, Lygtebækken, så stien får forbindelse til en allerede etableret energirute, der er lavet i forbindelse med etableringen af Brønderslev Forsynings Flisværk. Samlet bliver stisystemet på 3 km.

For at få borgerne til at tage skridtet ud på stien, vil der blive fokuseret på fællesskaber og oplevelser på stierne. Fællesskab i form af lokale foreninger og grupper, der vil lave fælles ture. Disse ture vil blive suppleret med særlige oplevelser i samspil med lokale aktører (f.eks. bibliotek, naturvejledere, forsyningsvirksomhed). Desuden vil der være et stort fokus på kulturoplevelser og formidling af lokalområdets historie i samarbejde med Museum for Forsyning og Bæredygtighed - MOSS.

Bevæg dig for livets lokale Benchmarkundersøgelse fra 2021 viser tydeligt, at gang og vandring er en efterspurgt aktivitet for den voksne målgruppe. Hele 42 % af de borgere der ikke er aktive, ønsker fremadrettet at være aktive via gåtur eller vandring.

I Brønderslev Kommunes Facilitetsstrategi er der fokus på at kommunens ”Natur og Byrum” udnyttes bedre. Så det bliver nemmere at bruge kommunens dejlige natur til at være aktiv i. Formand for Fritids-, Kultur- og Turismeudvalget Steen Søgaard Petersen mener om projektet:

”Det er godt vi gør noget for at skabe aktiviteter i det fri, da en sti som denne blandt andet er attraktiv for mange målgrupper, der ikke er aktive i forvejen. Derfor skal der fremadrettet være et fokus på at skabe nogle sociale rammer og stier i naturen der kan give vores borgere en lyst og motivation til at nyde den skønne natur vi har i vores kommune. Jeg er glad for, at Fritids-, Kultur- og Turismeudvalget valgte at støtte dette fremragende projekt med 100.000 kr. Der skal også lyde en stor tak til ildsjælene bag projektet, som har arbejdet med at få det hele til at lykkes i flere år”

For yderligere information kontakt venligst

Henning Krabbe – 4033 9956
Steen Søgaard Petersen, formand for Fritids-, Kultur- og Turismeudvalget – 2238 8108

Verdens Ende

Kontakt

$name

Henning Krabbe
Tlf.: 4033 9956

Steen Søgaard Petersen
Formand for Fritids-, Kultur- og Turismeudvalget
Tlf.: 2238 8108

Opdateret 10. august 2022