Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder og postlister Nyheder Brønderslev Kommune går med i March mod Ensomhed ‘23

Brønderslev Kommune går med i March mod Ensomhed ‘23

2.000 kilometer - Patrick Cakirli vandrer Danmark rundt for 6. gang for at skabe fokus på ensomhed såvel som for at samle ind til velgørenhed

Fra den 7. august til og med den 13. oktober vil Patrick udføre hans 6. March mod Ensomhed, hvor han igen vil vandre 2.000 kilometer gennem Danmark i den gode sags tjeneste.

Konceptet for March mod Ensomhed er som følger: Patrick må ikke gå, medmindre han har følgeskab - ellers skal han stå stille. På den måde bliver hans vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Patrick udfører March mod Ensomhed hvert år fra uge 32 til og med uge 41 for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring såvel som for at samle ind til Ensomhed Danmarks Landsindsamling, som i år støtter Livslinien - en civilsamfundsorganisation, som forebygger selvmord og selvmordsforsøg gennem telefon-, chat- og mailrådgivning.

”Jeg har haft en hård og turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i en plejefamilie. Jeg har i mange år kæmpet med ensomhedsfølelsen, og jeg ved, at jeg ikke er den eneste: Det estimeres at 600.000 mennesker i Danmark hvert år føler sig svært ensomme, og det synes jeg ikke er okay. Derfor inviterer jeg Danmark med ud på en uforpligtende gåtur, hvor vi sammen kan skabe opmærksom på problemet.” udtaler Patrick Cakirli

Fællesspisning og foredrag i Grindsted Plantage

Allerede torsdag d. 21. september ankommer Patrick til Brønderslev Kommune og Flauenskjold, hvor han skal overnatte hos Fonden Fønix, til fredag, hvor han vandrer mod Frederikshavn. Fredag morgen kl. 8.00 går turen fra Flaunskjold Hallen, hvor bl.a. Flauenskjold Skoles elever, følger Patrick på vej.

Søndag d. 24. september vandrer Patrick & March Mod Ensomhed fra Hjørring mod Brønderslev. I samarbejde med Røde Kors og Ældre Sagen afholder Aktivitetsområdets Samværsindsats et gratis fællesspisningsarrangement i Grindsted Plantage. De danner ramme om et fællesskab for ældre mænd med udgangspunkt i et arbejde med at vedligeholde plantagen. Grindsted-herrerne står således klar med pølser på bål og snobrød og viser den nye sti frem. I forbindelse med fællesspisningen afholder Patrick Cakirli et foredrag omkring sin egen historie med en turbulent opvækst på skiftende opholdssteder og i plejefamilie, hvor Patrick selv oplevede ensomhed.

”Vi bakker op om Patricks projekt og håber at vores arrangement er med til at flere får øjnene op for den udfordring ensomhed er for vores samfund. Samtidigt håber vi også at der er nogen, der som vil være med i vores fællesskab og gerne vil være i det fri og være aktive” siger Knud Jørgensen, formand for Røde Kors i Brønderslev.

Samværsindsatsen er Brønderslev Kommunes indsats til forebyggelse af ensomhed blandt hjemmeboende 60+ samt pensionister i alle aldre. Den er ledet af to samværskoordinatorer – i øst og vest, der arbejder med at forbedre borgernes trivsel og skabe sociale relationer med henblik på at disse får en indholdsrig hverdag.

Alle uanset alder og køn er velkommen til at deltage i arrangementet, der starter kl. 15.00. Af hensyn til forplejning er der dog krav om tilmelding til samværskoordinator, Marianne Niehues på mail nieh@99454545.dk, hvis man ønsker at deltage. For at imødekomme borgere gangbesværendes muligheder for at deltage tilbyder Ældre Sagen gratis kørsel fra Grønningen, hvilket også kan aftales med Marianne Niehues.

Morgenmadsarrangement ved sidste stop i Brønderslev Kommune

Mandag d. 25. september kl. 8.00 vandrer Patrick & co. mod Aabybro med afgang fra Brønderslev Rådhus. Fra kl. 7.30 byder kommunen på gratis morgenbrød og kaffe og håber at mange vil møde op og sende Patrick og co. videre på deres tur gennem Danmark.

Har du lyst til at gå med? 

Det er gratis at deltage, og du bestemmer selv hvor og hvor langt du vil gå med. Så snør vandrestøvlerne, tag familie og venner under armen og vær’ med til at gøre en forskel. Det er muligt at tilmelde sig turene på March mod Ensomheds Facebook-side

FAQ:

March mod Ensomhed ‘23 udføres i samarbejde med 60 kommuner, Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark, Tæl Skridt, Livslinien og Middelfart Sparekasse. 
Det er muligt at støtte Ensomhed Danmarks Landsindsamling via bankoverførsel (1686 3232619987) eller på MobilePay (425 000).

Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR nr.: 29189501

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Borgerservice Dronninglund

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund
 

Åbningstider - lukket i juli

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00*
Torsdag 10.00 - 16.30 
Fredag 10.00 - 13.30*
* Videobetjent Borgerservice
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback