Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder og postlister Nyheder Brønderslev Sundhedscenter bygger bro til Brønderslev Hallernes motionstilbud

Brønderslev Sundhedscenter bygger bro til Brønderslev Hallernes motionstilbud

Gennem projekt ’Sundhed, Motion & Fællesskab’ indgår Brønderslev Sundhedscenter et samarbejde med Brønderslev Hallerne om at få flere borgere i gang med at dyrke motion og idræt.

Det kan være svært at træde ind i et nyt motionsfællesskab, hvis ikke man i forvejen kender nogen. Der er kan også være noget med formen eller den tekniske del, som kan være en udfordring, hvis man pludselig skal i gang med en helt ny sportsgren. 

Den barriere arbejder sundhedscentrene i Brønderslev Kommune på at mindske ved at inddrage lokale idræts- og foreningsfællesskaber i de kommunale sundhedstilbud. På sundhedsområdet tilbydes borgere, der opstarter et kommunalt rehabiliterings-eller træningsforløb at komme med på et eller flere besøg hos lokale forenings- eller idrætsaktører under ledsagelse af sundhedsfagligt personale.

På den måde forsøger man at bygge bro mellem kommunens sundhedscentre og civilsamfundet, fordi man på sundhedscentrene i Brønderslev Kommune tror på, at det er i civilsamfundets fællesskaber borgerne bedst kan fastholde deres nye tillærte motionsvaner. Projektleder Morten Borregaard Poulsen udtaler:
På sundhedsområdet har det stor betydning, at motionstilbuddene matcher borgernes kompetencer, interesse og fysiske formåen. Det har også stor betydning, at borgerne bliver taget godt imod, men også at de ledsages af sundhedsfagligt personale. Flere borgere kan være utrygge  ved at træde ind i nye fællesskaber, men hvis vi lykkes med at hjælpe dem i gang på en god og ordentlig måde, er der også flere, der bliver del af de nye motionsfællesskaber.

Kommunalt træningshold flytter ned i Brønderslev Hallerne

Som et forsøg på at få endnu flere borgere fastholdt i nye motionsaktiviteter, har Brønderslev Sundhedscenter indgået et samarbejde med Brønderslev Hallerne. Det betyder bl.a. at det kommunale træningshold (Motion på Recept flytter den ene af de to ugentlige træninger ned i Brønderslev Hallerne. Træningen foregår som udgangspunkt i hallens motionscenter under ledsagelse af fysioterapeut Jonas Lundgaard Pedersen, men borgerne får også mulighed for at prøve kræfter med en række af hallens motionsaktiviteter under træningskonceptet ’Fleksibel Formiddagstræning’. Det er bl.a. aktiviteter som floorball, badminton, begynderyoga og Senior Stram-op. Nogle aktiviteter udbydes af hallen og andre af lokale foreninger.

Fysioterapeut Jonas Lundgaard Pedersen udbyder om samarbejdet:
Motion på Recept-holdene  er for borgere med en lang række problemstillinger som forhøjet blodtryk, stress, depression eller muskel-skelet-lidelser og kroniske smertetilstande. Vi arbejder både med at styrke borgernes motionsglæde og understøtter deres motivation for at skabe varige vaneændringer. 
Vi oplever dog, at det kan være svært for nogle borgere at fastholde de nye vaner og komme i gang med at dyrke motion. Det tror vi på i højere grad kan lykkes, når borgerne gøres trygge ved Brønderslev Hallernes faciliteter, motionstilbud og de fællesskaber der omkring de forskellige aktiviteter.

Træningen i Brønderslev Hallerne er fortsat en del af det kommunale Motion på Recept-tilbud, og det koster ikke noget for borgerne at deltage. For at komme på et Motion på Recept-hold, skal man være i målgruppen for tilbuddet og have en henvisning fra egen læge. .

Foruden Motion på Recept-træningen i hallen er der også lavet aftale om, at alle borgere, der afslutter et kommunalt forløb på Brønderslev Sundhedscenter, gratis kan få mulighed for
at afprøve træningskonceptet, 'Fleksibel Formiddagstræning’ i en måned. Dette samarbejdet kører i første omgang til udgangen af maj, hvorefter det skal evalueres.

Fakta: Projekt ’Sundhed, Motion & Fællesskab’
Projektet er i et tæt samarbejde mellem Sundhedscenter, Jobcenter, Ungecenter samt Fritid og Kultur i Brønderslev Kommune. Målet er at en bred vifte af idrætsaktører i civilsamfundet vil kunne modtage, inkludere og fastholde de nye ikke-idrætsvante målgrupper. Projektet løber frem til 30.06.2023 og er støttet af Styrelsen for Arbejdsmarkedet og Rekruttering 

Kontakt:
Morten Borregaard Poulsen, Projektleder, tlf. 20306978

Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR nr.: 29189501

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 14.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Borgerservice Dronninglund

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund
 

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00*
Torsdag 10.00 - 16.30 
Fredag 10.00 - 13.30*
* Videobetjent Borgerservice
Adgang med tegn Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback