Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder og postlister Nyheder Danmarks mest aktive kommune? Brønderslev tager en sprint på fem år

Danmarks mest aktive kommune? Brønderslev tager en sprint på fem år

I dag underskriver Brønderslev Kommune sammen med DIF og DGI Bevæg dig for livet visionsaftale 2.0 som strækker sig over perioden 2024-2028. Den nye aftale hviler på fem års forarbejde der har vist vigtigheden af frivillighed, foreninger og fysisk aktivitet for alle dele af samfundslivet.

Borgmester Mikael Klitgaard udtaler ”Fysisk aktivitet og frivillighed er det fundament Brønderslev er bygget på. I vores egen optik er vi selve definitionen på en Bevæg dig for livet-kommune. Gennem Bevæg dig for livet samarbejder alle forvaltninger og fagområder om at skabe fysisk aktivitet og styrke foreningsdeltagelsen. ” udtaler borgermester Mikael Klitgaard.

Den nye visionsaftale forpligter DIF, DGI og Brønderslev Kommune til at arbejde struktureret med at fastholde det meget høje niveau af fysisk aktivitet der er i Brønderslev Kommune. Der er også en fælles forpligtigelse til at arbejde med at styrke særligt børn og unges trivsel gennem de fællesskaber foreningerne repræsenterer. DGI Nordjylland og Brønderslev Kommune understøtter i fællesskab den fortsatte ansættelse af en Bevæg dig for livet – koordinator hos Brønderslev Kommune.

I Brønderslev Kommune er vi stolte af at DIF og DGI anerkender kommunens indsats for at skabe mere bevægelse blandt borgerne. Bevæg dig for livet aftalerne blev dog i første omgang kun til en fortsat finanisering hos de største kommuner. Men i DGI Nordjylland var der ingen tvivl om at Brønderslev selvfølgelig skulle fortsætte: “Når vi ser på de flotte resultater i Brønderslev Kommune, de seneste år, er det en selvfølgelighed at fortsætte det tætte samarbejde”, fortæller Benny Hansen, der er formand for DGI Nordjylland,

“Ved at samle kræfterne på tværs af kommune, foreninger og organisationer, giver vi de bedste vilkår, for at få endnu flere borgere ind i foreningslivets sunde fællesskaber”.

Målsætningerne i den nye Bevæg dig for livet visionsaftale er at fastholde 75% fysisk aktive og øge foreningsdeltagelsen op til 51%. Der skal være et fokus på blandt andet trivsel blandt børn og unge samt fremtidens attraktive foreningsliv: ”Bevæg dig for livet handler om at inspirere og gøre det lettere at leve et aktivt liv. Om gode motionstilbud og stærke fællesskaber. Jeg er sikker på, at det målrettede arbejde vil føre til endnu flere aktive nordjyder i de kommende år” lyder det fra DIF-formand Hans Natorp.

Kontakt:
Bevæg dig for livet-Koordinator Camilla Bech Uggerly
Mail: Camb@99454545.dk 
Tlf: 3029 1540

Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Skriv sikkert, hvis du deler følsomme
eller fortrolige oplysninger.

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR nr.: 29189501

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Borgerservice Dronninglund

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund
 

Åbningstider - lukket i juli

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00*
Torsdag 10.00 - 16.30 
Fredag 10.00 - 13.30*
* Videobetjent Borgerservice
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback