Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder og postlister Nyheder Brønderslev Kommune byder Royal Run velkommen

Brønderslev Kommune byder Royal Run velkommen

Royal Run rykker nord for Limfjorden til Brønderslev. Den 20. maj 2024 vil Brønderslev være fyldt af motionister i gaderne, når Royal Run for første gang i løbets historie kommer nord for Limfjorden og til Brønderslev. Det blev afsløret i dag


Foto: Matthew James/Royal Run

Og det er en forventningsfuld borgmester, der kan afsløre nyheden:

”Nogle fantastisk driftige forretningsfolk, foreningsfolk og Nordjyllands Idrætshøjskole har knoklet for at få Royal Run til vores kommune. Og det er lykkedes. Kommunen har sagt ja til at bakke op om projektet, og vi stiller med gode folk, som sammen med en masse foreninger og frivillige får til opgave at skabe et supergodt Royal Run i Brønderslev.”, fortæller borgmester Mikael Klitgaard. 

Det er bl.a. Formand for Vores By Brønderslev, Annette Drivsholm, der står bag arbejdet med at få Royal Run til byen sammen med Nordjyllands Idrætshøjskole.

Hun er så glad for, at det store arbejde har givet gevinst:

”Jeg tror, at det bliver et kæmpe event, og hele forløbet op til selve dagen giver god mulighed for at skabe fysisk aktivitet og fællesskab rundt omkring i Nordjylland.”

Borgmester Mikael Klitgaard understreger, at eventet og begivenheden bliver for hele kommunen – ja hele Nordjylland.

”Royal Run har givet udtryk for, at de glæder sig til at komme tilbage til Nordjylland og denne gang til vores kommune. Jeg håber, at hele Nordjylland vil bakke op om dagen og løbet. Vi vil stable en fest på benene og glæder os til at byde en af de kongelige velkommen her hos os.”

Borgmesteren skyder forberedelserne i gang allerede i dag mandag den 4. september ved en træning med nogle højskoleelever og medlemmer af styregruppen og Byrådet. Og viceforstand Morten Marinussen forsikrer, at højskolen vil være en aktiv medspiller:

”Det er jo helt naturligt for vores idrætshøjskole at være medarrangør på det her. Vi vil give den max gas.”

Mikael Klitgaard tror, at Royal Run i Brønderslev bliver en unik begivenhed:

”Vi er ikke en stor by med en kæmpe løbeklub. Succesen skal komme via fællesskab og sammenhold på tværs af hele kommunen. Og vores folk, der arbejder med Royal Run, vil komme rundt i hele kommunen og involvere store som små foreninger, arbejdspladser, forretninger etc. i opgaven, der både bliver sjov og sund. Vi skal alle bevæge os mere, og Royal Run er en god anledning til at komme i gang. Via vores projekt ’Bevæg dig for livet’ har vi været i stand til at aktivere bl.a. en masse seniorer, så de erfaringer skal vi bygge videre på.”

Ruter, tilmelding etc. er endnu ikke offentliggjort. Der findes allerede nu en officiel facebookside fra Royal Run om eventet i Brønderslev, ligesom der på www.royalrun.dk er henvisning til officiel hjemmeside for begivenheden i Brønderslev.

Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Skriv sikkert, hvis du deler følsomme
eller fortrolige oplysninger.

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR nr.: 29189501

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Kontaktcenter - Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Dronninglund Rådhus

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund

 

Åbningstider

Mandag - onsdag 8.00 - 14.00
Torsdag 8.00 - 16.30
Fredag 8.00 - 13.30
 
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback