Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder og postlister Nyheder Idrætscertificering af Grønningen

Idrætscertificering af Grønningen

Aktivitetscentret Grønningen bliver d. 27. november 2023 - som det andet i Brønderslev Kommune - idrætscertificeret. Der bliver rig mulighed for at prøve de mange forskellige idrætter af på dagen. 

Der er lagt op til en idrætsfest den 27. november 2023, når borgmester Mikael Klitgaard (V) åbner dagen, hvor Grønningen bliver certificeret som senioridrætscenter. Det er anden gang at et aktivitetscenter eller plejecenter i Brønderslev Kommune får det stempel. Rosendalscenteret i Agersted var de første, der blev idrætscertificeret i 2020 og her er der sidenhen kommet et endnu større fokus på bevægelsestilbud i dagligdagen. Det håber de også bliver tilfældet på Grønningen i Brønderslev.

Lene Jakobsen, næstformand i centerrådet på Grønningen udtaler: ”Vi ser det som en mulighed for at udvikle senioridrætten yderligere. Som en del af certificeringen har både personale og brugere fået indsigt, forståelse og redskaber til at anvende idræt og bevægelse i daglig praksis. Det er med til at skabe et fundament for at styrke frivilligheden, så ”borger hjælper medborger”.

Der er særligt fokus på det gode sammenhold og fællesskabet for seniormålgruppen. Hertil uddyber Lene Jakobsen: ”Alderdommen byder desværre ofte på nedsat livskvalitet og vennerne falder væk, så selvom senioridræt skal være god motion, er et godt grin vigtigt - og måske kan der dannes nye venskaber. Formålet er nemlig også at have det sjovt og nyde fællesskabet med andre ligesindet. Vi går meget op i at modvirke ensomhed – og håber vi kan få flere ældre med til at være fysisk aktive, som jo også er rigtig sundt for både krop og sind.”

Gode muligheder for at komme og prøve aktiviteter

På dagen vil være mulighed for at prøve og høre mere om Grønningens forskellige motionstilbud. Ligesom der også vil være taler ved borgmester Mikael Klitgaard og Poul Sølvstein, der er idrætskonsulent hos Dansk Arbejder Idrætsforbund, som står bag idrætscertificeringen. 

Der er allerede godt gang i idræts- og bevægelsestilbuddene på Grønningen, hvor der ugentligt er en syv motionshold, to yoga-hold, der ledes af de kommunaltansatte fysio-terapeuter. Derudover er der seniordans, dart og stavgang, der er styret af frivillige holdledere. Senest skud på stammen er krolf, hvor der er blevet anlagt en mindre bane i gården bag Bredgade. Der er ugentligt op mod 200 borgere, der benytter Grønningens motionstilbud, og som nu bliver en del af idrætsforening Grønningen. Det muliggør bl.a. at der kan søges fondsmidler til nye aktiviteter og initiativer. Ligeledes opnår Grønningen medlemskab af Dansk Arbejder Idrætsforbund, hvor Poul Sølvstein agerer sparringspartner for centerrådet, så de bedst muligt kan udvikle nye senioridrætsaktiviteter

Vil have flere i gang 

Håbet er, at endnu flere i fremtiden finder vej til aktivitetscenter Grønningen.
”Der er altid plads til flere – vi håber, at det her kan skabe noget opmærksomhed om vores mange gode tilbud. Det er et vigtigt signal at sende, at idræt er for alle aldre, og vi håber at endnu flere borgere vil lade sig inspirere af nye tilbud”, siger Kristina Pontoppidan Frederiksen, der er fysioterapeut på Grønningen.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Bevæg dig for livet – Senior, der idrætscertificerer aktivitetscenter Grønningen. Centret var allerede så godt i gang med aktiviteter, at der ikke skulle meget til for at få det fine stempel – et stempel som bl.a. kræver tre ugentlige idrætsaktiviteter og kvalificerede instruktører. Der findes i dag over 30 senior-idrætscentre i hele Danmark.

Idrætscertificeringen: Tid og sted

Foregår fra d. 27. november fra kl. 13.30-15.00 på Grønningen, Bredgade 55 i Brønderslev, og alle er velkomne.

Fakta: Bevæg dig for livet

Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

Kontakt:

Kristina Pontoppidan Frederiksen
Fysioterapeut Aktivitetsområdet, Brønderslev Kommune
Tlf.: 4132 9257

Morten Borregaard Poulsen 
Projektleder Sundhedsområdet, Brønderslev Kommune
Tlf. 2030 6978

 

Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR nr.: 29189501

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Borgerservice Dronninglund

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund
 

Åbningstider - lukket i juli

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00*
Torsdag 10.00 - 16.30 
Fredag 10.00 - 13.30*
* Videobetjent Borgerservice
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback