Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyheder og postlister Nyheder Ny boligpolitik skal sikre fortsat tilflytning

Ny boligpolitik skal sikre fortsat tilflytning

Brønderslev Kommune var i 2022 den eneste kommune i Nordjylland med øget bosætning. Den udvikling skal fortsætte. Byrådet har derfor besluttet, at en boligpolitik skal udformes med det klare formål at øge antallet af tilflyttere

Tilflyttere lægger vægt på de rigtige boliger
Undersøgelsen ’Myter og realiteter om flyttemotiver’ fra instituttet Build, AAU er den største danske kvalitative undersøgelse af folks flyttemønstre fra ung til ældre. Brønderslev Kommune bliver faktisk fremhævet i undersøgelsen som en af de kommuner, der punkterer myten om, at byerne uden for de største byer affolkes.

De 25-40-årige flytter i stigende grad væk fra storbyerne, når de er uddannede og skal stifte familie. Og her er bolig og boligområde de absolutte topscorere, når tilflytterne skal sige, hvad de prioriterer højest.

Flere workshops følger
Cirka 60 indbudte deltagere var med, da arbejdet med boligpolitik blev skudt i gang den 14. december. Det var borgerforeninger, Ældrerådet, boligudviklere og medlemmer af Temaudvalget, der blev klogere på fremtidens boligformer.

Kubens regionsdirektør Henrik Sten Sørensens budskab var klart: Kommunerne gør klogt i at bruge deres bymidter igen i de større byer i stedet for at flytte alt uden for byen. Fra Thisted Kommune løs budskabet, at man får meget brugbar viden ved at spørge borgerne i landsbyerne om, hvad de vægter, og hvad der er deres bys særkende.

”Jeg synes, det var en spændende aften med mange gode input. Og i Temaudvalget har vi nu skudt arbejdet i gang, men ikke lagt os fast på noget. Efter nytår holder vi en workshop om almenboliger og seniorboliger, hvor forskellige aktører på området bliver indbudt til at deltage”, fortæller formand for Temaudvalget Dennis Kvesel.

Ny digital borgerinddragelse
Alle, der har lyst til at være med til at forme fremtidens boliger, kan være med. Kommunen tager nemlig en ny digital platform i brug til borgerinddragelse:

”Vi ved, at mange ikke prioriterer de gammeldags borgermøder, men gerne vil give deres besyv med alligevel. Og for at fastholde tilflytningen er det jo vigtigt at høre, hvad de nuværende borgere gerne vil bo i. Så jeg håber, at mange vil være med, når vi åbner den digitale platform”, siger Dennis Kvesel.

Efter planen skal politikken vedtages på byrådets møde i august 2024.

Hold dig opdateret om Brønderslev Kommune

Ny Rådhusplads 1
9700 Brønderslev

Tlf.: 9945 4545
raadhus@99454545.dk

Skriv sikkert, hvis du deler følsomme
eller fortrolige oplysninger.

Send sikkert post (MitID)
Send sikkert post (Erhverv)

CVR nr.: 29189501

Åbningstider

Mandag - onsdag  10.00 - 14.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 10.00 - 13.30

Kontaktcenter - Telefontider

Mandag - onsdag  8.00 - 15.00
Torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 14.00

Dronninglund Rådhus

Rådhusgade 5
9330 Dronninglund

 

Åbningstider

Mandag - onsdag 8.00 - 14.00
Torsdag 8.00 - 16.30
Fredag 8.00 - 13.30
 
Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback